Pratite nas


       

Prvi 100 % PHF klub u Distriktu


 

Želite da postanete Rotarijanac?


Postavite sebi sledeća pitanja:


Da li je istinito?


Da li je pošteno prema svima?


Da li će proisteći dobra volja i prijateljstvo?


Da li je korisno za sve?


Ukoliko ste uspešni u svojoj profesiji, radite u skladu sa ovim načelima, imate dovoljno za sebe i želite da pomažete drugima koji nemaju i kojima je potrebna pomoć, želite da steknete nove prijatelje širom sveta, da se družite sa liderima i unapređujete svoju zajednicu i sebe, i zainteresovani ste da postanete član prvog kluba u Srbiji, Rotari kluba Beograd, budite slobodni da nas kontaktirate.

Oblasti delovanja Rotarija


Monografija kluba


 

Nedeljni sastanci


RC Beograd se sastaje

četvrtkom u 20:00

u hotelu Hyatt u Beogradu (Milentija Popovića 5)

Kontakt podaci


Kursulina 14, 11000 Beograd

fiksni: +381 11 2440 440

e-mail: office@rotarybeograd.org

Predavanje posveceno WORLD POLIO DAY


Rotari klub: RC Beograd
Datum održavanja
četvrtak, oktobar 27, 2016 00:00:00
Adresa
44.813125,20.434202 (Hotel Hyatt, Milentija Popovića 5, Beograd)


Dragi prijatelji,

Svestki POLIO dan se obeležava 24. oktobra, a naš redovan sastanak u četvrtak 27. oktobra biće posvećen tome.

Gost predavač će biti prijatelj našeg kluba Dr sci med dr Vesna Mioljević, direktor službe za bolničku epidemilogoji KC Srbija, koja će nam održati predavenj o poliomelitisu.

Pozivam sve aluminije kluba koji su 90-ih godian učestvovali u velikoj akciji iskorenjivanja poliomelitisa na našim prostorima da nam se prodruže i evociraju sećanja na tu akciju i daju nam podstrek da i dalje istrajemo u njoj, jer dok god postoji i jedan slučaj u svetu polio je velika opasnost. A skorašnji izveštaji iz Nigerije, pokazuju da se u toj zemlji ponovo pojavilo više slučajeva, koji prete da se prošire.

Zato se POLIO ponovo vratio u prioritete rada Rotarija čemu će se u ovoj godini pridružiti i naš klub, značajnijim doniranjem u POLIO fond.

Molim sve clanove i goste da prijave dolazak najkasnije do 15 sati u cetvrtak.

Bice posluzen jelovnik br 8 sa redovnog menija koji se nalazi ovde.

(NOTE: Postoji ograničena mogućnost zamene menija za najviše 10% članova ili gostiju, po redosledu prijavljivanja).

Večera je 17 evra, piće gratis.

Mogućnost plaćanja kešom, karticom na recepciji hotela ili uplatom na račun kluba kao fizičko ili pravno lice.

Puno pozdrava,

Nenad Saković, Predsednik RC Beograd

 

Dr sci med dr Vesna Mioljević


četvrtak, novembar 6, 2014

Diplomu doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu u Beogradu, na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu stekla diplomu  specijaliste epidemiologije.

Od 2001.god. zaposlena u Kliničkom centru Srbije. Načelnik je Odeljenja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija i zamenik direktora Službe za bolničku epidemiologiju i higijenu ishrane Kliničkog centra Srbije.

Dr Mioljevic 2008.god. stekla je zvanje magistra medicinskih nauka, 2010.god. zvanje Primarijusa a 2014.god.  zvanje doktora medicinskih nauka.

Dr  Vesna Mioljevic bila je u  u prilici da se upozna sa organizacijom rada  Cantonal Hospital Solohurn, Switzerland, University Medical Centre, Ljubljana, Slovenia University Medical Centre, Maribor, Slovenia, University Hospitals, Geneva, Switzerland i Cochin Hospital, University Hospital of Paris, France.

Učesnik je studije MOSAR 2007/2009 (Mastering hOSpital Antimicrobial Resistance in Europe, programa  koji je podržan od strane Evropske komisije. Osoblje Službe za bolničku epidemiologiju, u kome je dr Mioljevic  zaposlena, 2004.god, dobilo priznanje Infection control team of the year 2004 od strane kolega iz Velike Britanije.

Dr Vesna Mioljevic clan je Udruženja za prevenciju i kontrolu bolničkih infekcija Srbije, kao i Srpskog udrženja za lečenje  rana.

Dr Mioljevic pohađala je više Trening course iz oblasti bolničke epidemilogije, mikrobiologije i infektivnih bolesti.Osim toga, više puta učestovala kao predavač u okviru kontinuirane medicinske edukacije na Medicinskom fakultetu u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Bila je predavač na seminaru ,,Uvod u terensku epidemiologiju u organiziji Evropske komisije za rekomstrukciju. Aktivan je učesnik brojnih domaćih i inostranih kongresa iz oblasti epidemilogije, mikrobiologije i infektivnih bolesti.

Dr Mioljevic autor/koautor više 40 radova objavljenih radova i jednog poglavlje u stručnoj knjizi.  U Kliničkom centru Srbije radi kao bolnički epidemilog.

povratak na prethodnu stranu