Pratite nas


       

Prvi 100 % PHF klub u Distriktu


 

Kalendar

   
RC Beograd
   
Drugi klubovi
   
District 2483
   
RI

Želite da postanete Rotarijanac?


Postavite sebi sledeća pitanja:


Da li je istinito?


Da li je pošteno prema svima?


Da li će proisteći dobra volja i prijateljstvo?


Da li je korisno za sve?


Ukoliko ste uspešni u svojoj profesiji, radite u skladu sa ovim načelima, imate dovoljno za sebe i želite da pomažete drugima koji nemaju i kojima je potrebna pomoć, želite da steknete nove prijatelje širom sveta, da se družite sa liderima i unapređujete svoju zajednicu i sebe, i zainteresovani ste da postanete član prvog kluba u Srbiji, Rotari kluba Beograd, budite slobodni da nas kontaktirate.

Oblasti delovanja Rotarija


Monografija kluba


 

Nedeljni sastanci


RC Beograd se sastaje

četvrtkom u 20:00

u hotelu Hyatt u Beogradu (Milentija Popovića 5)

Kontakt podaci


Kursulina 14, 11000 Beograd

fiksni: +381 11 2440 440

e-mail: office@rotarybeograd.org

Proslava jubileja 20 godina od reosnivanja RC Beograd

Rotari klub: RC Beograd
Datum: utorak, jun 12, 2012
Adresa: 44.813125,20.434202 (Hotel Hyatt, Milentija Popovića 5, Beograd)

Ovaj značajan datum u istoriji našeg Rotarija, članovi Rotari kluba Beograd svečano su obeližili.

U svečano ukrašenoj hotelskoj sali KRISTAL, na velikom backbordu (panou koji je stajao u centralnom delu sale) ispisan je ovaj važan datum: 8. maj 1992.

Već od 19 časova i 30 minuta pristizali su gosti, pa je predsednik Kluba Veselin Kovačević imao zadovoljstvo da se pozdravi sa svima, a posebno sa prijateljima i kumovima iz RK Kruševac koji su došli (gotovo) u punom sastavu i za ovu priliku poklonili nam flašu vina i bukliju rakije specijalno napravljene za našu proslavu, sa etiketama na kojima piše da je reč o jubileju kluba.

Sa nama su bili i dragi prijatelji iz RK Kraljevo, RK Smederevo, RK Beograd Čukarica, RK Beograd Singidunum i RK Beograd Dedinje, a bio je prisutan i naš Guverner Nikola Obradović sa gospođom Verom, mladi prijatelji  iz našeg Rotarakt kluba.

Naše gošće bile su i direktorke škola za decu oštećenog vida ,,Veljko Ramadanović’’ u Zemunu i ,,Dragan Kovačević’’ u Cetinjskoj ulici, Rada Laban i Olivera Abadić, sa kojima naš Klub ima dugogodišnju humanitarnu saradnju.

Predsednik Rotari kluba Beograd Veselin Kovačević, udarivši prethodno čekićem u zvono, podsetio je u kraćem govoru na istoriju kluba, a jedan od najstarijih članova Kluba PPr Ljubomir Hadži Đorđević podsetio je prisutne kako je počela priča o Rotariju kod nas.

Svima se obratio i Guverner našeg Distrikta 2483 Nikola Obradović.

Zatim su svim članovima Kluba podeljene jubilarne povelje i primerak Statuta Kluba i upriličeno zajedničko fotografisanje za uspomenu.

Predsednik Kluba je predstavio i specijalno izdanje našeg Kluba – monografiju koja je upravo išašla iz štampe, baš kao i majsko – junski broj lista SRPSKI ROTAR, tako da su prisutni u sali imali dve poslastice za razgledanje i čitanje, koje su dobili za uspomenu.

Zvanično postadosmo punoletni, odgovorni za svoje postupke i reči, što nas obavezuje da se saglasno godinama i ponašamo!

 

 

 

                   
povratak na prethodnu stranu