Pratite nas


       

Prvi 100 % PHF klub u Distriktu


 

Kalendar

   
RC Beograd
   
Drugi klubovi
   
District 2483
   
RI

Želite da postanete Rotarijanac?


Postavite sebi sledeća pitanja:


Da li je istinito?


Da li je pošteno prema svima?


Da li će proisteći dobra volja i prijateljstvo?


Da li je korisno za sve?


Ukoliko ste uspešni u svojoj profesiji, radite u skladu sa ovim načelima, imate dovoljno za sebe i želite da pomažete drugima koji nemaju i kojima je potrebna pomoć, želite da steknete nove prijatelje širom sveta, da se družite sa liderima i unapređujete svoju zajednicu i sebe, i zainteresovani ste da postanete član prvog kluba u Srbiji, Rotari kluba Beograd, budite slobodni da nas kontaktirate.

Oblasti delovanja Rotarija


Monografija kluba


 

Nedeljni sastanci


RC Beograd se sastaje

četvrtkom u 20:00

u hotelu Hyatt u Beogradu (Milentija Popovića 5)

Kontakt podaci


Kursulina 14, 11000 Beograd

fiksni: +381 11 2440 440

e-mail: [email protected]

RC Beograd obezbedio Global Grant vredan 30.400 USD

Rotari klub: RC Beograd
Datum: ponedeljak, juni 3, 2013
Adresa: Beograd
Odgovorna osoba: Nenad Saković

Grant je namenjen Centrima za porodični smeštaj i usvojenja u Beogradu, Miloševcu, Ćupriji i Nišu i Centru za zaštitu odojčadi dece i omladine u Zvečanskoj u Beogradu. Predviđena je isporuka 40 računara i 10 štampača, sa pripadajućim softverima koji, će da služe za računarsko opismenjavanje dece koja u tim cenтrima žive. Obuke će sprovoditi Rotarijanci, Rotaraktovci i naši prijatelji u ovim mestima i to u kontinuitetu u trajanju od 3 godine.

Obuhvatiće preko 180 dece u celoj Srbiji, koja će time steći veštine koje im uglavnom nisu dostupne zbog uslova u kojima odrastaju, bez svojih biloških roditelja.

Rad na ovom grantu trajao je više od godinu dana. Za to vreme se u našem klubu smenjivalo više saradnika, od kojih je svako dao svoj doprinos da ovaj grant obezbedimo

Nenad Saković, rukovodilac ovog projekta u RC Beograd je rekao da je ovo najbolji primer snage Rotari organiizacije, i potvrda kako druženja i predavanja gostiju u klubu mogu da rezultuju ovakvim projektima, koji su i veliki i vidljivi i koji menjaju i unapređuju živote i onih kojima su namenjeni a i nas koji se bavimo da to obezbedimo. Rad na ovom grantu je bio vrlo zahtevan i izazovan, od kreiranja projekta prema kriterijumima Rotari Fondacije, do kvalifikacije i prikupljanja zahtevne administracije. Da bi se sve izguralo trebalo je imati i sreće, ali i mnogo upornosti i puno uloženog vremena da se sve zaokruži i to sa obe strane, naših prijatelja iz Amerika iz RC Thomasvile, iz Rotari Fondacije i celog našeg kluba.

"Naš doprinos sadržajnijem odrstanju dece odvojenih ili bez bioloških roditelja, minoran je u odnosu na plemenitost hraniteljskih porodica, poput onih u selu Miloševac, gde celo selo ima tradiciju odgajanja siročadi dugu više od 80 godina."

Dobijanje Global Granta je i pravi primer kako se davanje uvek multiplicira, kako se na našu spremnost da damo nađe neko ko može i spreman je da to nagradi i da da još više. Ovo je i istovremeno najbolja ilustracija uloge i veličine Rotari fondacije, najveće fondacije na svetu, njene transparentosti, i dokaz naše pripadnosti globalnoj zajednici Rotarijanaca, koji su spremni da pomognu i našoj deci u Šumadiji, Nišu i Beogradu, rekao je predsednik kluba Čeda Petrinjac, nosilac priznanja Pol Haris.

povratak na prethodnu stranu