Pratite nas


       

Prvi 100 % PHF klub u Distriktu


 

Kalendar

   
RC Beograd
   
Drugi klubovi
   
District 2483
   
RI

Želite da postanete Rotarijanac?


Postavite sebi sledeća pitanja:


Da li je istinito?


Da li je pošteno prema svima?


Da li će proisteći dobra volja i prijateljstvo?


Da li je korisno za sve?


Ukoliko ste uspešni u svojoj profesiji, radite u skladu sa ovim načelima, imate dovoljno za sebe i želite da pomažete drugima koji nemaju i kojima je potrebna pomoć, želite da steknete nove prijatelje širom sveta, da se družite sa liderima i unapređujete svoju zajednicu i sebe, i zainteresovani ste da postanete član prvog kluba u Srbiji, Rotari kluba Beograd, budite slobodni da nas kontaktirate.

Oblasti delovanja Rotarija


Monografija kluba


 

Nedeljni sastanci


RC Beograd se sastaje

četvrtkom u 20:00

u hotelu Hyatt u Beogradu (Milentija Popovića 5)

Kontakt podaci


Kursulina 14, 11000 Beograd

fiksni: +381 11 2440 440

e-mail: [email protected]

Fundrasing Diner - Pismo

Rotari klub: RC Beograd
Datum: četvrtak, novembar 14, 2013
Adresa: Beograd

Dragi prijatelji u Rotariju

 

Uvodne napomene:

 

Vec nekoliko godina unazad, tokom februara meseca, beogradski Rotari klubovi organizuju zajednicku proslavu godisnjice Rotarija (tzv “Gala Diner”).

 

Proslavu prati jedan ili vise projekata koji se finansiraju zajednickim sredstvima koje klubovi koji ucestvuju sakupe na bazi 30 evra po clanu, plus sredstva koja se prikupe na samoj veceri.

 

Ovo je odlican primer cija organizacija ubuduce treba da ide preko za to odredjenih struktura u nasem Distriktu, (uplatom prikupljenih sredstava u District Fond), tako da se ova akcija prosiri i na ostale klubove u Distriktu.

 

Realizacija:

 

Radi realizacije ove ideje potrebno je:

 

1. Odrzati inicijalne sastanke predsednika (pretstavnika) Rotary klubova po grupama: a) Vovodina; b) Beograd; c) Centralna Srbija i d) Crna Gora, na kojima informisati prisutne o zajednickoj akciji i traziti od klubova da u roku od dve nedelje odluce o svom ucescu. (Beogradski RC vec su odrzali ovakav sastanak i u toku je izjasnjavanje). Sastanak za Vojvodinu treba da sazove i organizuje Pr. RC Novi Sad Milan Bogic; za Cent. Srbiju Pr. RC Nis Srdjan Aleksic; a za Crnu Goru Pr. RC Podgorica Dragan Vukovic (u dogovoru sa ADG, DG i DRFCC),

 

Ucesce podrazumeva participaciju kluba u visini od 30 evra po svakom clanu, od cega se 20 evra po clanu uplacuje u District Fond – deo za zajednicke projekte, dok preostalih 10 evra po clanu sluzi za odgovarajuci broj “gratis” mesta na zavrsnoj veceri

 

Klubovi koji ucestvuju, sticu pravo da konkurisu za sredstva iz District Fonda za svoje projekte, District Grantove, ili Global Grantove. U slucaju vise takvih projekata konacni odabir izvrsice klubovi koji su ucestvovali u ovoj akciji.

 

2. Po isteku roka za odlucivanje o ucescu, treba organizovati drugi sastanak, ovog puta samo klubova koji ucestvuju, na kome sastanku treba odrediti vreme  i mesto odrzavanja zavrsne veceri “Fundraising Diner” (za svaku grupu klubova posebno), kada treba organizovati dodatno prikupljanje sredstava od razlike izmedju cene vecera koje budu u slobodnoj prodaji u odnosu na stvarne troskove; eventualnu lutriju, aukcije itsl., kao i da odrede organizatore ove veceri (jedan od klubova ili organizacioni odbor od 3-5 clanova).  Beogradski klubovi vec su doneli odluku da njihovo zavrsno vece i proslava 109. godisnjice Rotarija budu 22. febr. 2014.

 

Zakljucak:

 

Ukoliko svi klubovi izmire svoje obaveze za Distrikt Fond za ovu godinu, za projekte bi trebalo da ostvarimo nesto preko 30.000 evra. Ove godine DDF (“pravo vucenja” po osnovu uplata Rotary Fondaciji iz ranijih godina) nam je oko 7.500 USD. Sa ovom novom akcijom prikupljanja sredstava organizacijom Fundraisig Diner mogli bismo prikupiti jos dodatnih 30 tak hiljada eura. 

 

Primenom novog sistema (Future Vision) po kome od ove godine funkcionise Rotary Fondacija, uz pronalazenje odgovarajucih ino-partnera,  bilo bi moguce ovaj novac udvostruciti, pa cak i utrostruciti.

 

Sta nas sprecava da to i ucinimo?

 

Engage Rotary Change Life

 

Dragan Brajer             Velimir  Stefanovic

RD 2483 DRFC Chair              RD 2483 District Governor 2013-14

 

 

--

Veljko Suzic, district secretary  (+381 63 522075)

for Velimir Stefanovic (+381 60 5250848)

Governor 2013-14, RI District 2483 Serbia and Montenegro

   
povratak na prethodnu stranu