Srđan Ranković

Srđan je rođen 15.03.1966 u Zemunu gde i danas živi sa svojom porodicom.

Srednju školu “Petar Drapsin“ završio je 1984. god., smer Vazduhoplovni saobraćajni tehičar. Iste godine je otišao na odsluženje vojnog roka i upisao Višu mašinsku školu koju je završio 1988. god. Odmah po završetku  školovanja otvorio  je privatnu plastičarsku radnju koja je radila dok se i dalje  školovao na Mašinskom fakultetu.

1991. god. otvorio je svoje preduzeće i počeo sa nadgradnjom  predhodne delatnosti. Veoma brzo otvorio je dva maloprodajna objekta (jedan u Beogradu, a drugi u Zemunu) gde  se prodavala bela, audio i video tehnika, kućni aparati i sl. Iako su u to vreme  bile sankcije i ekonomska blokada Srbije, uvozio je robu iz cele Evrope i Dalekog istoka.

Zbog ekonomskuh promena na tržištu i promena u društvu koje su se desile tokom 2000. i 2001. god, prestao je da se bavi poslom uvoza i trgovine navedene robe. Započeo je nove poslove,  projektovanje i izradu metalnih konstukcija, dok je u svom maloprodajnom objektu nastavio sa trgovinom, ali sada sa  prodajom perika namenjenih prvenstveno osobama sa  zdravstvenim problemima.

Oženjen je od 1992 god. i imam dva sina (19 i 16 godina), a obojca cu učenici X Beogradske gimnazije.

U slobodno vreme, koga na žalost nema dovoljno,  volim da se bavim sportom: biciklizmom , plivanjem i ribolovom.