Pratite nas


       

Prvi 100 % PHF klub u Distriktu


 

Želite da postanete Rotarijanac?


Postavite sebi sledeća pitanja:


Da li je istinito?


Da li je pošteno prema svima?


Da li će proisteći dobra volja i prijateljstvo?


Da li je korisno za sve?


Ukoliko ste uspešni u svojoj profesiji, radite u skladu sa ovim načelima, imate dovoljno za sebe i želite da pomažete drugima koji nemaju i kojima je potrebna pomoć, želite da steknete nove prijatelje širom sveta, da se družite sa liderima i unapređujete svoju zajednicu i sebe, i zainteresovani ste da postanete član prvog kluba u Srbiji, Rotari kluba Beograd, budite slobodni da nas kontaktirate.

Oblasti delovanja Rotarija


Monografija kluba


 

Nedeljni sastanci


RC Beograd se sastaje

četvrtkom u 20:00

u hotelu Hyatt u Beogradu (Milentija Popovića 5)

Kontakt podaci


Kursulina 14, 11000 Beograd

fiksni: +381 11 2440 440

e-mail: [email protected]

Vece posveceno umetnosti


Rotari klub: RC Beograd
Datum održavanja
četvrtak, januar 19, 2017 20:00:00
Adresa
44.813125,20.434202 (Hotel Hyatt, Milentija Popovića 5, Beograd)


Dragi prijatelji,

pozivam Vas na veče posvećeno umetnosti, na kome ćemo imati izuzetnu čast da se družimo sa Velchom Velchevim, slikarom srpskog porekla, koji živi i stvara u Španiji, poslednjih četvrt veka, i gde je stekao svetsku slavu.

Velcha je u Beogradu povodom postavke svoje izložbe u galeriji Haos u Dositejevoj, od 17.1. do 11.2. i kod nas dolazi na poziv i prijatelja našeg kluba Ivice Mihailova.

Molim Vas da prijavite dolazak do 18.1. u 12 sati, preko sajta, na mail [email protected] ili na telefon 011 4252550.

Za Rotarijance i Rotaraktovce iz drugih klubova, RC Beograd, na ovom, kao i na svim drugim sastancima u ovoj godini ne naplaćuje kotizaciju, već samo redovnu cenu večere od 17 EUR (koja nije obavezna), uz gratis piće.

Puno pozdrava,

Neand Saković, predsednik RC Beograd

Velcha Velchev


četvrtak, januar 19, 2017

Slikar srpskog porekla Velča Velčev (Dimitrovgrad, 1959), živi na Majorci još od 1991. godine. Potpuno integrisan u društvene i kulturne prilike ovog španskog ostrva, vraća se u svoju zemlju porekla, predstavljajući ovu  izvanrednu izložbu u Institutu Servantes u Beogradu.

Delo Velče Velčeva i dalje je vrlo duboko povezano sa zemljom u kojoj je rođen i odrastao. Elementi koji čine ovu izložbu predstavljaju potpuni prekid sa njegovim ranijim radovima, jer je njihov veći deo sačinjen od instalacija. To je jedan logičan korak u njegovom umetničkom razvoju, budući da Velčev već neko vreme čuva različite beleške i napomene koje će na ovoj izložbi biti materijalizovane. Veza među njima je jedno konstantno eksperimentisanje i istraživanje na temu komunikacije, koja je ponekad shvaćena kao uspomena, a ponekad kao veza između predmeta i njihovog značenja, ili kutije i njenog sadržaja. Među korišćenim elementima i materijalima, ističu se reči izvedene iz starih knjiga (stalno prisutan element u umetnikovom delu), religiozna simbolika, antički predmeti i različiti objekti sa intrigantnim sadržajem.

 

Katalog Preuzmite
Izlozba u galeriji Haos - prikaz I strana Preuzmite
Izlozba u galeriji Haos - prikaz II strana Preuzmite
povratak na prethodnu stranu