Pratite nas


       

Prvi 100 % PHF klub u Distriktu


 

Želite da postanete Rotarijanac?


Postavite sebi sledeća pitanja:


Da li je istinito?


Da li je pošteno prema svima?


Da li će proisteći dobra volja i prijateljstvo?


Da li je korisno za sve?


Ukoliko ste uspešni u svojoj profesiji, radite u skladu sa ovim načelima, imate dovoljno za sebe i želite da pomažete drugima koji nemaju i kojima je potrebna pomoć, želite da steknete nove prijatelje širom sveta, da se družite sa liderima i unapređujete svoju zajednicu i sebe, i zainteresovani ste da postanete član prvog kluba u Srbiji, Rotari kluba Beograd, budite slobodni da nas kontaktirate.

Oblasti delovanja Rotarija


Monografija kluba


 

Nedeljni sastanci


RC Beograd se sastaje

četvrtkom u 20:00

u hotelu Hyatt u Beogradu (Milentija Popovića 5)

Kontakt podaci


Kursulina 14, 11000 Beograd

fiksni: +381 11 2440 440

e-mail: [email protected]

Predavanje o režiji - gost prof Andrija Đukić


Rotari klub: RC Beograd
Datum održavanja
četvrtak, mart 30, 2017 00:00:00
Adresa
44.813125,20.434202 (Hotel Hyatt, Milentija Popovića 5, Beograd)


Dragi prijatelji,

Na redovnom sastanku kluba u četvrtak 30.3. imaćemo gosta predavča, jednog od naših najuspešnijih TV režisera, uveženog profesora režije sa FDU, Andriju Đukića, koji je prijatelj našeg nominovanog predsenika Jovana Ilića.

Profesor Đukić, od nedavno u penziji, režirao je 10 pozorišnih predstava i neke od najgledanijih domaćih TV serija, Bolji život, Zlatousti i druge. Bio je prodekan FDU i šef Katedre režije. Studirao je režiju na FAMU Prag, književnost na filozofskom fakultetu, diplomirao na FDU.

Verujem da ćete uživati u prilici da čujete i upoznate našeg gosta na našem redovnom sastnku, na kome će biti još i drugih lepih događanja.

Molim Vas da prijavite dolazak ili nedolazak.

Za Rotarijance i Rotaraktovce iz drugih klubova, RC Beograd, na ovom, kao i na svim drugim sastancima u ovoj godini ne naplaćuje kotizaciju, već samo redovnu cenu večere od 17 EUR (koja nije obavezna), uz gratis piće.

Puno pozdrava,

Nenad Sakovic, predsednik RC Beograd

Andrija Đukić, profesor režije


četvrtak, mart 30, 2017

Андрија Ђукић je редован професор Факултета Драмских Уметности, од октобра 2016 године у пензији

На ФДУ (Факултет Драмских Уметности) од 7.10.1974; на предмету Телевизијска режија, а од 1996. године у звању редовног професора.

Студирао филмску режију на ФАМУ Праг. На филозофском факултету студирао Југо. Светску књижевност. Дипломирао ФДУ 1973.

Предавао Режију Телевизије на Калифорнија Стеит Универзитету САД 88/89.

Режија 10 представа у позориштима Србије; Режија преко деветстотина телевизиских емисија документарног, образовног, забавног, играног жанра. Од серијског играног програма, режија 20 епизода серије Златоусти; серија Агенција Киком 18 епизода; Режија 57 епизода најгледаније серије Тв Београд Бољи Живот 87,88,89 године; режија 36 епизода серије Наша мала редакција прве Тв серије произведене ван телевизије Београд 2002,2003 године.

Аутор је књиге и Двд-а Телевизија, историје жанрова телевизије 2007 година; Оснивач и уредник првог Српског часописа о телевизији Телевизија 2008. године.

Продекан ФДУ, шеф катедре Режије, проректор Универзитета Уметности у Београду.

povratak na prethodnu stranu